Oktáva na exkurzi v Praze

Ve dnech 10.-12. října se třída 8.P zúčastnila exkurze do Prahy. V bohatém programu, za nějž vděčíme p. Moškořové a p. Kaňokové, nesměla chybět prohlídka historického centra Prahy, návštěva divadla ani procházka po stopách moderního umění.

V pondělí brzy ráno jsme vyjeli z bohumínského nádraží ve směru Praha hl. nádraží. Po příjezdu do Prahy jsme se ubytovali a vydali do víru velkoměsta. Nahlédli jsme do budovy Senátu a také do přilehlých Valdštejnských zahrad. Ve večerních hodinách jsme šli za kulturou do Divadla na Vinohradech, kde jsme zhlédli hru Pygmalion.

Druhý den jsme se po vydatné snídani, bez které bychom následující aktivity jen těžko zvládli, vydali objevovat krásy historického centra. Navštívili jsme Karlův most, Staroměstské náměstí, Malou Stranu, Lennonovu zeď, Muzeum Heydrichiády, Českou národní  banku a nesměl chybět ani Vyšehrad, ze kterého jsme se kochali výhledy na noční Prahu. Třetí, tedy poslední den, jsme před odjezdem ještě stihli obdivovat expozice Národního muzea. Po kovidové odmlce to bylo velmi příjemné zpestření školního roku, jako třída jsme si výlet užili a ještě jednou děkujeme našim vyučujícím za organizaci a ochotu.

 Oktávani, Jana Moškořová, Jana Kaňoková


Zpět

Partneři školy