V branné soutěži Wolfram jsme druzí a jedeme na Libavou!

Ve středu 1. června se ve sportovním areálu Gymnázia Hladnov v Ostravě konalo středoškolské oblastní kolo branné soutěže Wolfram, která se do programu soutěží vrátila opět po dvouleté covidové přestávce a která byla určena žákům 1. a 2. ročníku.

Naše gymnázium reprezentovalo čtyřčlenné družstvo ve složení: Eric Trynka (6.P), Vojtěch Doležal, Jiří Obluk a Nikol Šelongová (všichni 5.P). Tito žáci před soutěží absolvovali ve svém volném čase přípravu, která spočívala v nácviku střelby ze vzduchovky, hodu granátem na cíl, první pomoci a čerpání znalostí pro vědomostní test.

Pořadatelé z Krajského vojenského velitelství Ostrava si pro naše družstvo (a 11 dalších konkurenčních týmů) připravili dohromady 8 disciplín: chůzi v minovém poli, silový dvojboj, překážkovou dráhu, hod granátem na cíl, znalosti zdravovědy, střelbu ze vzduchovky do terče, běh na 1 000 m a vědomostní kvíz o paravýsadku Wolfram.

Náš tým se s nástrahami všech zmíněných úkolů skvěle popral, a ačkoli v mnoha jiných týmech figurovali jen zástupci mužského pohlaví, vybojoval úžasnou stříbrnou příčku, za což si jeho členové odnesli věcné ceny a postup do krajského kola, které se uskuteční v sobotu 10. září ve Vojenském výcvikovém prostoru Libavá.

Všem čtyřem našim žákům děkujeme za vynikající reprezentaci a obrovsky jim gratulujeme k předvedenému výkonu!

Mgr. Radek Sporysz

Další fotografie naleznete ve Fotogalerii https://www.gym-bohumin.cz/cz/o-gymnaziu/fotogalerie/504-wolfram-1-cervna.html 


Zpět

Partneři školy